Γ.Ν.Μαρκάκη (Μαρκογιώργη)
Σίσι Ν. Λασιθίου
Τηλεφ. 28410/71280
Θέμα: Πολιτική παρέμβαση Βραχασωτών
για το νέο Γηροκομείο

Μετά το αριθ. 13494/6-8-2012 έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου (για το νέο Γηροκομείο που θέλει η Μητρόπολη σε υγρότοπο κ.λ.π.) σας γνωρίζω τα εξής:
1. Η σχετική ένσταση μου ισχύει στο ακέραιο και δεν διαφοροποιώ ούτε μιά λέξη της ένστασης (η οποία εστάλη στο Πατριαρχείο και το Υπουργείο Ανάπτυξης, με πιθανότητα να γίνει προσφυγή στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
2. Όμως, θεωρώ ηθική μου υποχρέωση να σας ενημερώσω, ότι, πριν δυό - τρία χρόνια, αρκετοί συγχωριανοί μου μάζευαν υπογραφές, για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ως προς τα προβλήματα που δημιούργησε ο τοπικός Μητροπολίτης στο Σελλινάρι...
Για το θέμα αυτό διαφώνησα (το έγγραψα και σε τοπική Εφημερίδα) γιατί δεν είναι σωστό να φτάσουμε πάλι στα άκρα, έστω και αν ο Μητροπολίτης παριστάνει τον ΠΑΣΟΚαντζή (βλέπετε συνημμένο δημοσίευμα...), όταν είναι πασίγνωστο ότι παλαιότερα ΄΄το έπαιζε΄΄ Μητσοτακικός.
3. Ορισμένοι, από τους προηγούμενους συγχωριανούς, υποστηρίζουν σήμερα ότι το Γηροκομείο πρέπει να ξαναγίνει στο Σελλινάρι, για τους εξής λόγους:
α) Για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο τοπικός Μητροπολίτης και να μην ανακατεύεται στη πολιτκή και ιδιαίτερα στην μικροπολιτική και παραπολιτική
β) Γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες του Σελλιναριού, μπορεί να μην είναι άριστες, αλλά είναι οπωσδήποτε πολύ πιο καλύτερες από τον υγρότοπο, που θέλουν να γίνει το νέο Γηροκομείο
γ) Σε εποχή οικονομικής κρίσης, αποτελεί εκκλησιαστική πρόκληση η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (με ευθύνη και του κ. Αρναουτάκη) για το νέο Γηροκομείο, όταν είναι πασίγνωστο, ότι στο Σελλινάρι υπάρχουν κτιριακά συγκροτήματα 2.000 τετρ. μέτρων, ελεύθερης διάθεσης (Οι μέχρι σήμερα προσχηματικές δικαιολογίες, για τη χρήση των χώρων αυτών, είναι....χωριάτικες και γι αυτό η Υπηρεσία σας πρέπει να κάνει επιτόπια επίσκεψη, σε όλους τους εκεί χώρους)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εξακολουθώ να πιστέυω ότι ο τοπικός Μητροπολίτης είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά δεν έχει ικανότητα Διοίκησης ή έστω διαχείρισης σοβαρών προβλημάτων. Όταν π.χ. από το δίκτυο ύδρευσης, Σίσι προς Βραχάσι, η παλιά Κοινότητα Βραχασίου έδωσε δωρεάν νερό στη Μονή κ.λ.π. (λόγω υψομετρικής διαφοράς και μεγάλου κόστους) ο Μητροπολίτης ΄΄με ανέβασε΄΄ στο στασίδι της Εκκλησίας και με τιμητικά λόγια, προς το πρόσωπο μου, νόμισε ότι εξεπλήρωσε το χρέος του προς την τοπική κοινωνία, στην οποία οφείλει, ακόμη και σήμερα, μισό εκατομμύριο δραχμές, που είχε υποσχεθεί, με δημόσιο λόγο του, στο πλήρωμα της μεγάλης Εκκλησίας του Βραχασίου (της του Θεού Σοφίας).

Τέλος, είτε αρέσει είτε όχι στον τοπικό Μητροπολίτη, είναι γενικά αποδεκτό, ότι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης (τον οποίο δεν γνωρίζω) αποτελεί, σε πανελλήνιο επίπεδο, παράδειγμα για μίμηση. Ας τον πάρει, λοιπόν, ως παράδειγμα, ο τοπικός Μητροπολίτης, για να ξεμπερδέψει από τους Βραχασώτες και εμείς να ξεμπερδέψουμε από την εκκλησιαστική αχαριστία.

Σε αναμονή
Γ.Ν.ΜΑΡΚΑΚΗΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σίσι, 12 Αυγούστου 2012
ΠΡΟΣ: Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης Δ/νση
Διοίκησης –Τμήμα Προσωπικού.
ΚΟΙΝ: α) Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
κ. Δεικτάκη
β) Αρχιεπισκοπή Κρήτης
γ) Περιφερειάρχη Κρήτης