ΕΝΣΤΑΣΗ​​​​​​
Σίσι, 1 Δεκεμβρίου 2012
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Γεωργίου Ν. Μαρκάκη​​​​
(Μαρκογιώργη)​​​​​
Σίσι Ν. Λασιθίου​
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΥΓΡΟΤΟΠΟ
Ενίσταμαι κατά της αριθ. 1516(+1420)/5-11-2012 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Λασιθίου, με την οποία απορρίφθηκε (επειδή δεν έχω «προσωπικό συμφέρον»…) η από 6-7-2012 ένσταση μου, κατά της αριθ. 5360/25-4-2012 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου (πρώην Δημάρχου Νεάπολης), που αφορά στη δημιουργία Γηροκομείου της τοπικής Ιεράς Μητρόπολης, σε ΥΓΡΟΤΟΠΟ, κοντά στη Νεάπολη, ο οποίος ανήκει στο χωριό καταγωγής του ορκωτού λογιστή, που έκανε έλεγχο, στα οικονομικά, του πρώην Δήμου Νεάπολης (την εποχή που λειτουργούσε ο Δήμος αυτός)
​Όμως, πριν αναφερθώ, με ΣΥΝΤΟΜΙΑ, στην ουσία της ένστασης αυτής είμαι ηθικά, αλλά και πολιτικά υποχρεωμένος να σας επισημάνω, ότι η απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Λασιθίου, με υπογραφή της «πολυδιάστατης», από παλιά, κ. Θ. Χριστοδούλου, αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα γραφειοκρατικής «μεγαλοσύνης», της οποίας οι νομικίστικες δικαιολογίες πρέπει να διδάσκονται στις Σχολές Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στις Πανεπιστημιακές Νομικές Σχολές (Παρά τη μεγάλη μου δημοσιοϋπαλληλική εμπειρία, σε πανελλήνιο επίπεδο, δεν έχω ξαναδεί να υπάρχει διπλός αριθμός πρωτοκόλλου, με σημείο ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ…)

​Στη συνέχεια, η ουσία της ένστασης αυτής είναι η ακόλουθη
α) Έννομο συμφέρον είναι εκείνο, που βρίσκεται σε συμφωνία με το Νόμο
β) Το έννομο συμφέρον καλύπτει, νομικά και το κοινωνικό συμφέρον (είτε τοπικό είτε γενικό)
γ) Το κοινωνικό συμφέρον συναποτελείται, πάντοτε, από τα καλώς νοούμενα προσωπικά συμφέροντα

​Με βάση τα προηγούμενα, σας παρακαλώ, λοιπόν, να μελετήσετε προσεκτικά (και όχι απλώς να διαβάσετε) τα όσα αναφέρονται στην από 6-7-2012 ένσταση μου και στην από 12-8-2012 πολιτική παρέμβαση Βραχασωτών (στην οποία δεν δόθηκε απάντηση) και να ζητήσετε να πληροφορηθείτε ΑΝ η μοναχή που μένει στην Ιερά Ανδρώα Μονή είναι πράγματι συγγενής του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και ΑΝ η Μονή αυτή είναι στο ίδιο κτίριο, στο οποίο έχει την κατοικία του ο τοπικός Μητροπολίτης (μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου).

​Τέλος, διάγοντας την όγδοη δεκαετία της ζωής μου, σας υπενθυμίζω, ότι ο καθένας μας κρίνεται από την πρακτική πλευρά της ζωής του και από το βαθμό ενεργοποίησης της συνείδησης του (αλλά και από τον Άγιο Πέτρο…)

Συνημμένα: φ​​​​​​​

(πολιτικά παιγνίδια της Περιφέρειας Κρήτης, για τα 5.600.000 του ΕΣΠΑ, με τα οποία ¨φλερτάρει¨και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης)
Ο ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΣ
Γ.Ν.Μαρκάκης (Μαρκογιώργης)
Πρώην Πρόεδρος Βραχασίου – Σισίου
(1987-1998)
ΠΡΟΣ: Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
Ειδική Επιτροπή των άρθρων 151-152
του Ν. 3463/2006 (φεκ 114/8-6-2006)
Ηράκλειο
ΚΟΙΝ.: Γραμματέα Αποκεντρωμένης
​​ Διοίκησης Κρήτης
​​κ. Δεικτάκη